feb 012008
 

In de vorige editie van het Hofkompas heeft u al kunnen lezen over het project Aangenaam Rijpelberg.
De partners in dit project, Stichting Woonpartners, Stichting Welzijn Helmond, Gemeente Helmond en de Wijkraadvereniging Rijpelberg, hebben dit project ruim een jaar geleden opgestart met als centraal doel: de gebruikers van de wijk te betrekken bij het wel en wee van de Rijpelberg. Hiertoe wordt een bijeenkomst georganiseerd op zaterdag 1 maart aanstaande om 12.30 uur in Wijkhuis De Brem. U wordt bij deze van harte uitgenodigd om mee te denken over de toekomst van dit mooie groenrijke stadsdeel.
De wijk bestaat inmiddels 25 jaar en begint hier en daar haarscheurtjes te vertonen, die nu nog zonder al te veel problemen te repareren zijn. Het is echter noodzakelijk dat de gebruikers/bewoners van de wijk meedenken en meewerken aan die reparatie. Dit kan door aan te geven waar die haarscheurtjes zijn en mee te praten over het repareren en opvullen daarvan; misschien moet er zelfs gesloopt worden en door mee te bepalen wat het hardste nodig is om prettig in Rijpelberg te kunnen leven en/of werken. Uw mening hierover is erg belangrijk!
Op deze dag worden 5 workshops georganiseerd:1. Frieslandpad: een fietsader door de wijk, met veel voorzieningen in de directe omgeving, met voorzijden en achtertuinen van woningen aan het fietspad, maar ook met zichtbare haarscheuren. Wat moet er gebeuren en hoe kunnen (bestaande) problemen worden opgelost?

2. Broedersbos: ligt er op dit moment verkommerd bij: wat moet er mee gebeuren? Opknappen, aanleggen van een natuurpad of maar zo laten?
3. Jongere bewoners/gebruikers van 18+ tot 35 jaar: wat verwachten zij van hun wijk en hun woonomgeving?
4. De Brem is een wijkhuis. Wijkhuizen en jongerencentra kunnen bijdragen aan actief burgerschap door ruimte te bieden aan allerlei activiteiten, voor alle leeftijdsgroepen. Wat is uw mening hierover? Op welke punten kan De Brem zich nog verbeteren?

5. Overig: dit zijn onderwerpen, die hierboven nog niet genoemd zijn, maar voor u wel belangrijk zijn. U kunt hier bijvoorbeeld denken aan zorg, voorzieningen, leefbaarheid etc. Door uw inbreng zullen deze onderwerpen worden besproken in de wijkraad.

U kunt in 2 van de 5 workshops meedenken wat er in de wijk moet gebeuren, veranderen of wat juist moet blijven. Iedere workshop duurt ca. 45 minuten.
Aanmelden voor deze bijeenkomst kan door een e-mail te sturen met uw NAW-gegevens, telefoonnummer, e-mailadres en uw voorkeur voor twee workshops naar:
AangenaamRijpelberg @gmail.com.

Tevens kunt u gebruik maken van kinderopvang (kinderen van 3 tot 6 jaar). Hiervoor dient u in dezelfde e-mail aan te geven om hoeveel kinderen het gaat en welke leeftijd zij hebben.
We hopen dat we u enthousiast hebben gemaakt voor deze startbijeenkomst en dat ook ú van de partij bent op zaterdag 1 maart!

 Posted by at 21:08

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)