Dec 142007
 

sint-rijpelberg2.jpg

Zaterdag 24 november was het feest in Rijpelberg! Sinterklaas en zijn pieten zouden op deze dag onze wijk komen opzoeken. De werkgroep Sinterklaas van de Wijkraadvereniging Rijpelberg was druk bezig geweest om het feest voor Sinterklaas voor te bereiden.
Iets na 13:00 uur kwam Sinterklaas is een prachtig rijtuig op het Wederhof aan waar hij door een hele groep enthousiaste kinderen werd begroet. Hierna werd hij officieel verwelkomd door wethouder Jos Boetzkes. Traditioneel volgde hierna de intocht door de wijk. Zeker met het prachtige weer werd het een mooie route.
Rond 14:00 uur begon het feest in wijkcentrum De Brem. Omdat Sinterklaas eerst even wilde rusten had de goochelende clown Hermano en zijn assistente Jikkie even de tijd om met de kinderen een liedje voor Sinterklaas voor te bereiden. Natuurlijk kon hij niet laten om samen met de kinderen in de zaal wat goocheltrucs uit te halen.Tegen drie uur was het zover, onder muzikale begeleiding van de hofkapel Vur Spek en Zoole kwam Sinterklaas de grote zaal binnen. Er volgde een leuk en gezellig feest met Sinterklaas, de clown, de hofkapel en natuurlijk de kinderen. Zoals elk jaar was aan het eind van het programma de uitreiking van de prijzen voor de mooist gemaakte kleurplaten. Hierna was het voor Sinterklaas helaas tijd om naar een volgend feest te gaan. Bij de uitgang deelde een groepje pieten snoepzakken uit aan de kinderen, een leuke afsluiting van het feest!
Mede namens Sinterklaas wil de werkgroep alle vrijwilligers die deze dag hebben meegeholpen bedanken. Ook willen we de politie, de hofkapel Vur Spek en Zoole, Hermano & Jikkie, wethouder Jos Boetzkes en Cas Kip van wijkcentrum De Brem bedanken voor hun medewerking.

 Posted by at 8:10 pm

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)