dec 142007
 

Ernstige verwondingen en schade aan handen, armen, huid, ogen of andere lichaamsdelen en aan luchtwegen.
Ernstige verbranding van huid en ogen.
Ernstige verwondingen door rondvliegend puin.
Nee, dit zijn geen vuurwerk verwondingen. Dit zijn verwondingen die men op loopt als men een Croftybom afsteekt.
Een Croftybom is, net als alle andere thuis gemaakte bommen, gevaarlijk en onvoorspelbaar.
Het maken van een bom is levensgevaarlijk dat weet (bijna) iedereen.Toch gebeurt het dagelijks, ook in uw buurt en misschien wel bij u thuis. Het knallen met oud en nieuw zit er weer aan te komen en veel jeugdigen zullen weer op zoek gaan naar een mooie gelegenheid om een feestje te bouwen.
Valt u iets bijzonders op of ziet u iets vreemds wat niet in uw wijk thuis hoort, laat het de politie weten.Tel: 0900-8844 bij spoed 112.

Fietsverlichting controle
Tot 13 januari 2008, zal de politie weer extra controleren op het gebruik maken van de fietsverlichting.
De politie controleert in deze tijd extra op het gebruik maken van de fietsverlichting omdat de dagen weer korter worden en veel mensen die in de ochtend naar hun werk gaan en jeugd die naar school gaat deze reis in het donker zullen maken. Jaarlijks vallen er veel slachtoffers onder de verkeersdeelnemers op de fiets.  Om, in het donker, met een fiets veilig aan het verkeer deel te nemen moet de fiets voorzien zijn van goed werkende verlichting, een rode reflector aan de achterzijde, gele reflectoren in de trappers en reflectoren in de wielen. Verder dien je natuurlijk je verlichting te voeren.

Boete kan oplopen tot 30 euro.
Wanneer je in het donker deel neemt aan het verkeer en je fiets voldoet niet aan deze eisen, of je voert je fietsverlichting niet, riskeer je een boete tussen de 20 en 30 euro.

 Posted by at 19:28

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)