nov 092007
 

Van 29 oktober 2007 tot 13 januari 2008, zal de politie weer extra controleren op het gebruik maken van de fietsverlichting. De politie controleert in deze extra op het gebruik maken van de fietsverlichting omdat de dagen weer korter worden en veel mensen die in de ochtend naar hun werk gaan, en jeugd die naar school gaat, deze reis in het donker zullen maken. Jaarlijks vallen er veel slachtoffers onder de verkeersdeelnemers op de fiets. Eén van de redenen hiervan is dat men op de fiets niet goed zichtbaar is in het verkeer. In het donker, en bij weer met slecht zicht, kun je bijdragen aan je zichtbaarheid door  je verlichting op de fiets te voeren.
Het is uit onderzoek gebleken dat goede verlichting op de fiets het aantal ernstige ongelukken vermindert. Momenteel werkt bij 69% van de fietsers het achterlicht en 74% het voorlicht. Dit moet natuurlijk 100% worden.

Om, in het donker, met een fiets veilig aan het verkeer deel te nemen moet de fiets voorzien zijn van goed werkende verlichting, een rode reflector aan de achterzijde, gele reflectoren in de trappers en reflectoren in de wielen. Verder dien je natuurlijk je verlichting te voeren.

Boete  30,- euro.
Wanneer je in het donker deelneemt aan het verkeer en je fiets voldoet niet aan deze eisen, of je voert je fietsverlichting niet, riskeer je een boete van tussen de 20,- en 30,- euro.

 Posted by at 11:48

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)