mei 162006
 

Zoals de meeste kinderen al weten is onze Rijpelbergse speeltuin alweer enkele weken geopend.
De afgelopen weken hebben we nog hard gewerkt aan het opknappen van een nieuwe waterbak, een speeltoestel dat bij heel veel kinderen erg populair is.

Verder hebben we op woensdag 24 mei nog iets heel leuks, dan komt de Unox promotietour in speeltuin Rijpelroets. Van 15.00 tot 17.00 uur kunnen alle kinderen maar ook hun ouders proeven van de vele soorten soep en natuurlijk zijn er ook leuke spelletjes voor de kinderen.

jun 262005
 

 

Naamloos-1kopie2.jpg

  

Speeltuin de Rijpelroets
Wie draait er op voor de schade in onze speeltuin
Nadat er al verschillende malen meldingen gedaan zijn bij de politie, over  jeugd die telkens maar weer in de speeltuin komt na sluitingstijd, eerst door het oude hekwerk te vernielen,
nu door op allerlei creatieve manieren over het nieuwe hekwerk te klimmen.

nadat de disco is vernield, 
nadat vorig jaar de zitmaaier werd gestolen,
nadat er telkens weer glas kapot gegooid werd,
nadat er zelfs op klaarlichte dag, terwijl er bezoekers binnen zijn, brand werd gesticht, 
nadat er steeds maar weer een schuurtje opengebroken werd,
nadat er jeugd op heterdaad betrapt is, is het nu dan van kwaad tot erger geworden.
De blokhut cq winkel is met veel geweld open gebroken, er  was  een ravage aangericht en alles wat los en vast zat en enigszins bruikbaar is, was meegenomen. 
 
Wij vroegen ons af
Deze inbraak was niet door jeugd gepleegd – gezien de aard van de zaak – maar na alle ergerlijke en hinderlijke voorvallen, die steeds maar weer opnieuw geld en veel energie kostten, was dit voor ons de druppel. Wij vroegen ons in alle ernst af waar we het allemaal nog voor deden, maar we draaien de speeltuin voor alle kinderen die het fijn vinden om bij ons te spelen.
 
Waar moesten  de kinderen nu terecht
Een en ander betekende  nu  dat de boel dicht moest  omdat er
nogal wat opruim- en herstel werkzaamheden verricht moesten worden. En wat nu echt het allerergste was!! Waar moesten  de kinderen terecht die graag wilden komen spelen. Wie draait er op voor de schade en de inkom-stenderving?

Waarschuwing
Een waarschuwing voor die jeugd/jongeren die niet willen luisteren is hier wel op zijn plaats, vinden wij. Ze hebben niets te maken gehad met de inbraak, maar veroorzaken wel geregeld overlast en schade en dat zullen we niet meer accepteren. Jeugd en jongeren die zich in de toekomst, na sluitingstijd in de speeltuin bevinden en betrapt worden, hebben voortaan pech!!!
In plaats van alleen maar mel-den bij de politie, zullen wij aangifte doen.  Als het tot een aangifte is gekomen en er blijkt schade te zijn, of ze die nu wel of niet aan-gericht hebben, zullen wij die zeker op hen en/of hun ouders/verzor-gers verhalen.

Als je al in de speeltuin komt, kom dan overdag en als je te groot bent, kom dan maar met jongere broertjes of zusjes, maar blijf er uit als hij gesloten is!
Ben je echt helemaal te groot, kom dan eens informeren of je misschien ergens mee kunt helpen, dan doe je ook nog iets zinvols. 
 
Het bestuur en team van speeltuin De Rijpelroets 

Beste mensen.
Gelukkig zijn we, na de inbraak van Eerste Pinksterdag, weer open en draaien we weer op volle toeren. Dankzij de inspanningen van heel veel mensen, is het gelukkig allemaal goed gekomen.
Zo hebben de kinderen op woensdag, 25 mei jl. spontaan een inzamelingsactie gehouden onder de bezoekers van de speeltuin en haalden een bedrag van 76,40 euro op, waarvoor onze dank aan iedereen die deze dag iets geschonken heeft, en vooral aan de kinderen die zo spontaan optraden. We hebben van The Great Security Group, een alarm installatie en surveillance gekre-gen voor een heel jaar, waarvoor onze dank. Telecom v.d. Berg uit Gemert  kwam met een nieuwe telefoon en heeft deze ook aange-sloten, Mw. Hawinkels heeft een stereo met tuner en boxen ge-schonken, Henk Kootstra van de spoorwegpolitie Eindhoven do-neerde 75 euro namens de spoor-wegpolitie, Fam. Poldervaart gaf een grastrimmer, Bart Kreekels heeft nieuwe cd

mei 072005
 

Hoi jongens en meisjes.
Heel fijn dat jullie weer komen spelen dit seizoen. Zoals velen van jullie al gezien hebben is de speeltuin weer klaar, maar moeten er hier en daar nog wat klusjes geregeld worden, maar dat mag de speelpret niet drukken.
Natuurlijk zijn jullie nu vast al hartstikke nieuwsgierig geworden wat we nog meer gaan doen dit seizoen. Voor de maand mei en juni zullen we dat maar vast gaan verklappen.

ZATERDAG 14 MEI:
Dan is er weer poppenkast en voorlezen. Dit is van 14.00 tot 15.30 uur. Je hoeft hier verder niets voor te doen, alleen maar gezellig binnen te komen en te genieten van Jan Klaassen en Katrijn.

ZONDAG 22 MEI:
Dan is er weer de kinderrommelmarkt. Hier moet je even voor komen inschrijven in de speeltuin. Heb je een pasje, dan mag je gratis bij ons een plekje komen uitzoeken om je spulletjes te verkopen. Heb je GEEN pasje, dan betaal je 0.70 entree en kun je ook mee doen. Iedereen die de speeltuin deze dag bezoekt om te kopen en/of te spelen betaalt 70 cent entree (vanaf 2 jaar) ook als je een pasje hebt.
De markt duurt van 11.00 tot 15.00 uur en als je mee gaat doen, moet je zeker wel tot 14.30 uur blijven, als je eerder weggaat verkoop je minder en is het voor ons ook niet leuk.

WOENSDAG 1 JUNI:
Dan zijn jullie weer welkom en zal er van 14.00 tot 15.30 uur weer geschminkt gaan worden. Als je binnenkomt, meldt je dan even in de winkel, dan krijg je een bonnetje. Alleen als je een bonnetje hebt kun je geschminkt worden.

ZATERDAG 11 JUNI:
Daar is hij dan eindelijk!!! De langverwachte
KIDS WILD WEST dag.
Even alles op een rijtje!!
*Je moet inschrijven voor deelname aan die dag, ook als je een pasje hebt.
*Inschrijven kan t/m 4 juni.
*Dit doe je door een formulier in te vullen dat je in de SPEELTUIN en in de BREM kunt krijgen, en ook weer kunt inleveren.
*Als je internet hebt kun je het formulier downloaden, of je rechtstreeks op deze manier aanmelden via www.25jaarrijpelberg.nl
*Er is die dag plaats voor 300 kinderen.

WAT IS ER DAN TE DOEN?
-*Vanaf 11.00 uur is de speeltuin open, en kun je, verkleedt als cowboy of indiaan de speeltuin bezoeken, die voor alle kinderen die ingeschreven hebben gratis is.
-*Vanaf 13.00 uur zal er een echte huifkar vertrekken vanaf de speeltuin naar de Brem en terug, en bij de Brem kunnen pappa

apr 182005
 

Zoals jullie gemerkt hebben is de speeltuin op 2 april weer open gegaan. Dit jaar hopen we er, samen met jullie allemaal weer een leuke zomer van te maken. Je kunt bij ons komen spelen voor 0.70 cent en als je wilt kun je ook een lidmaatschap nemen voor 7,00 voor het hele seizoen, en dan mag je overal gratis aan meedoen in de speeltuin. Ook dit jaar hebben we al een aantal leuke dingen voor jullie gepland, maar die verklappen we nog niet allemaal.
Over EEN activiteit willen we het nu wel al een beetje hebben. Zoals jullie weten bestaat de Rijpelberg dit jaar 25 jaar, en is dus jarig. Iemand die jarig is trakteert!!!!
Dat doet de wijk ook!!!!
Er is namelijk op zaterdag 11 juni een grote WESTERN DAG voor jullie in de speeltuin. Die dag zal er van alles gaan gebeuren wat je maar bedenken kunt over cowboys en indianen. Je hoeft GEEN entree te betalen die dag, maar je moet wel komen INSCHRIJVEN zodat wij weten hoeveel kinderen meedoen. Als je thuis internet hebt, kun je het inschrijfformulier downloaden via www.25jaar-rijpelberg.nl, of je haalt een formulier in de speeltuin en levert het ook daar in. Ze liggen klaar voor jullie, wie het eerst komt weet zeker dat hij mee kan doen, er is plaats die dag voor 300 kinderen.

Je kunt in de speeltuin ook een kleurplaat ophalen en inleveren voor alle kinderen van 0 t/m 13 jaar. Deze kleurplaat gaat over van alles in de wijk, en je kunt t/m augustus iedere maand meedoen en maakt dus iedere maand kans op een leuke prijs. Aan het einde van het feestjaar gaan alle kleurplaten nog eens in een grote bak en worden er ook nog eens jaarprijzen getrokken. Je ziet dus dat je alle kansen op een leuke prijs hebt. Behalve in de speeltuin kun je ook de kleurplaat ophalen bij De Brem, de zaken in de wijk waar je een poster hierover ziet hangen en te downloaden op www.25jaar-rijpelberg.nl.
Hopelijk zien we weer veel bekende gezichten, maar ook nieuwe gezichten dit jaar. Bij ons zullen jullie in ieder geval wel nieuwe mensen tegenkomen. Tot ziens in de Rijpelroets en groetjes van het hele team.

Francis, Betsy, Lenie, Nicole, Veronique, Suzanne, Colinda, Brenda, Rene, Arno, Henk, Evert, Wouter.

BERICHTJE VOOR VADERS EN MOEDERS!!!!!
De werkgroep 25 jaar Rijpelberg is nog dringend op zoek naar mensen die mee willen helpen om het feest te laten slagen. Een vergoeding krijgt u niet maar wel tevreden gezichten, een hapje en drankje zal er ook aanzitten en een gezellige sfeer. Een feest KAN ook alleen maar slagen met medewerking van de mensen uit de wijk. Ook op 11 juni in de speeltuin zullen er misschien nog mensen nodig zijn, al is het maar voor de hand en span diensten. Kijk eens op de site www.25jaar-rijpelberg.nl en lees daar eens door, misschien ziet u wel activiteiten die uw steun kunnen gebruiken. De wijk zal u er dankbaar voor zijn.

mrt 192005
 

Zondag 13 maart organiseert speeltuin De Rijpelroets een kinderkleding/speelgoedmarkt.
We zitten dan tegen de wisseling van het seizoen aan, en als uw kroost iets anders nodig heeft aan kleding, kunt u nu uw slag slaan. De markt vindt plaats in de Brem, Rijpelplein 1.

De tijden zijn van 11.00 tot 16.00 uur.  De entree bedraagt 0.70 voor iedereen vanaf 4 jaar.

Opbrengst van entree en tafelverhuur is geheel ten bate van de speeltuin.
Tot ziens op zondag 13 maart, van 11.00 tot 16.00 uur in de Brem, Rijpelplein 1.

feb 012005
 

Zondag 13 maart organiseert speeltuin de Rijpelroets een kinderkleding- en speelgoed markt. We zitten dan tegen de wisseling van het seizoen aan, en als uw kroost iets anders nodig heeft aan kleding dan kunt u dan uw slag slaan.

De markt vindt plaats in de Brem, Rijpelplein 1.
De tijden zijn van 11.00 tot 16.00 uur.
De entree bedraagt * 0.70  voor iedereen vanaf 4 jaar.
 
Heeft u zelf spullen die u die dag wilt verkopen?
Geef u dan op bij mw. Huizinga tel: 0492-559991 of bij mw. Weijnen tel: 06 – 46206818.
De huur van een tafel is 3.50 euro. De opbrengst van entree en verhuur van tafels komt geheel ten goede aan de speeltuin.
 
Tot ziens op zondag 13 maart, van 11.00 tot 16.00 u in de Brem, Rijpelplein 1.

okt 062004
 

 

Naamloos-1kopie40.jpg

  

Speeltuin de Rijpelroets mag terug kijken op een geslaagde Mini Miss en Mister verkiezing die gehouden werd op zaterdag 18 september jl.

Er waren 13 deelnemers die allemaal behoorlijk zenuwachtig waren.
Allemaal hadden ze hun best gedaan om er leuk, origineel en kleurrijk uit te zien. Een enkeling gaf acte de presence door iets voor te dragen. De jury had het er ook dit jaar weer heel moeilijk mee om de missen en misters te

sep 162004
 

Zaterdag 18 sept  is het weer zover. Er worden weer mini Miss en Mister Rijpelroetsverkiezingen georganiseerd.
We hebben de volgende leeftijdscategorieën:
–    2 t/m  4 jaar
–    5 t/m  9 jaar
–  10 t/m 13 jaar
Heb je zin om mee te doen aan dit knalspektakel, geef je dan op
in de speeltuin. tel: 0492-512331
of bij mw. Huizinga tel::  559991.
Durf je mee te doen:
Trek dan mooie, sjieke,gekke of speciale kleding aan, verzin een dansje, gedicht, liedje, lees iets voor of bedenk iets anders wat je wilt doen. Er zal door de jury overal op gelet worden, er zijn  weer mooie prijzen te winnen, en natuurlijk de titels Miss en Mister Rijpelroets.