jun 042007
 

Punta Cana
De bekendste trekpleister van het land is Punta Cana, een 45km lange, afgelegen kuststrook in het zuidoosten van het land, met ruim 60 accommodaties, vrijwel allemaal grote allinclusive hotels. Ze zijn gelegen aan witte zandstranden met hoge palmbomen en een ondiepe, helderblauwe zee, waar je je hart kan ophalen aan de diverse watersportfaciliteiten als kajakken, windsurfen, zeilen, duiken, parasailen, waterskiën en bananariding. Vrijwel elk hotel heeft een eigen watersportschool en –verhuurpunt. Vanuit Punta Cana zijn er uitstapjes mogelijk naar een dierenpark en een dolfijnenreservaat.

Merengue & Bachata
Enkele kenmerken van de Dominicaanse Republiek zijn Merengue & Bachata, bountystranden, Piña Colada, rum, motoconcho’s (taxi per brommer), overvolle busjes en ander hectisch verkeer, en niet te vergeten de dominospelende mannen die je zo op een straathoek kan tegenkomen. Continue reading »

 Posted by at 22:30
mrt 022007
 

Mallorca behoort tot de eilandengroep de Balearen. Daarvan is Mallorca het grootste en bekendste eiland. Het eiland ligt in de Middellandse Zee op ongeveer 200 km van Barcelona. De gemiddelde vliegtijd vanaf Schiphol is ca. 2,5 uur.
Mallorca is een veelzijdige bestemming. Qua accommodaties is er voldoende keus van simpele hotelletjes tot luxe resorts. Verder biedt het eiland een variëteit aan cultuur, natuur en uitgaan. Continue reading »

 Posted by at 11:39
dec 162006
 

Vakantiegroeten van uw reisburo
De medewerkers van Globe Reisburo, in winkelcentrum de Bus, willen u graag regelmatig deelgenoot maken van hun kennis en ervaring met vakantiebestemmingen.
Deze maand staat in het teken van Thailand; reisadviseuse Saskia Pellegrino vertelt u hierover.

Thailand is één van mijn favoriete vakantiebestemmingen, vanwege de mooie witte stranden, prachtige onderwater-wereld en natuur, de altijd glimlachende bevolking en het lekkere pittige eten!

Vorig jaar ben ik samen met mijn vriend in Thailand geweest tijdens een individuele rondreis door Zuid-Oost Azië van 4 maanden. Continue reading »