sep 302009
 

kvw2

Op 31 augustus om precies één uur in de middag werd de 16e Kindervakantieweek voor geopend verklaard. Het openingswoord, dat in het teken stond van veiligheid, samenwerking en plezier maken, duurde gelukkig en zoals gebruikelijk, niet lang. We konden van start.

Maandag 31-08-2009
Groepsnaam
Alweer een traditie in onze Kindervakantieweek. Het is gebruikelijk dat de gevormde groepen een originele, spraakmakende maar vooral een ladingdekkende groepsnaam bedenken. Onze deelnemers konden hun creativiteit kwijt op witte kartonnen platen. Deze posters, met fraaie namen, fleurige tekeningen en felle belettering, gaven ons versierde wijkhuis De Brem het aanzien van een kunstatelier.

Stokbrood bakken
Ook dit jaar hadden we een uitdagende activiteit voor de ouderen. Broodjes bakken in bakken gevuld met gloeiende cokes. Ook de blikken met worstjes vonden hun plaats tussen de cokes en klaar was de hotdog. En dat het lekker was bleek al ras, er bleef geen kruimel over.

Vliegers maken en oplaten.
Er werd druk geknipt en gekleurd door de M groepen om alle vliegers op tijd af te hebben. Toen eenmaal alle kinderen van de M groepen een vlieger in elkaar had geplakt (en versierd) vertrok de groep te voet naar het veld langs scouting Rijpelberg om de luchtwaardigheid te testen. En knap hoor, veel vliegers kozen al snel het luchtruim.

Piet piraat
Na het maken van de namen van de groepen hadden de jongere een Piet Piraat middag in het Broederbos. Piet piraat had op zijn eiland een schat verstopt en deze moesten de jongere gaan zoeken . Ze moesten delen van de verscheurde schatkaart gaan zoeken en verschillende klusjes doen. Het was een leuke middag en de kinderen van de J groepen hebben inderdaad de schat gevonden. De schat is helemaal geplunderd en alles in de schatkist was totaal leeggeroofd door de jongere. Het was een leuke middag want, de rest van de week werd er nog steeds geroepen “Jij bent Piet Piraat” (tegen John).
kvw1
Dinsdag 01-09-2009 Continue reading »

 Posted by at 10:29
jul 232009
 

kvw 1

16e Kindervakantieweek van 30 augustus t/m 4 september
In de laatste week van de basisschoolvakantie is er ook dit jaarweer voor de 16e keer de Kindervakantieweek voor de jeugd van Rijpelberg en Brouwhuis. Deze week wordt al jaren georganiseerd door een werkgroep van de Wijkraadvereniging Rijpelberg waarin actieve bewoners zitten uit de wijken Brouwhuis, Rijpelberg en Dierdonk.
Dit jaar hebben zich weer ruim 235 kinderen ingeschreven voor een fantastische week vol met activiteiten. We gaan knutselen, hebben een zeskamp, we gaan zwemmen, hebben een bosdag en gaan met zijn allen naar een pretpark.

 Posted by at 20:57
mei 232009
 

van 30 augustus t/m 4 september 2009

De 16e kindervakantieweek (KVW) gaat van start op maandag 30 augustus om 13.00 uur en eindigt op vrijdag 4 september. We gaan in deze week weer met maximaal 300 kinderen een leuke, gezellige, maar zeker ook een uitdagende week aanbieden, onder toezicht van gemiddeld 70 vrijwilligers per dag. Van deze laatst genoemde groep hangt het grootste deel van het succes af.

De groepen
We hebben drie leeftijdsgroepen. Jongeren van 5 t/m 7 jaar. Midden van 8 t/m 10 jaar en de Ouderen van 11 t/m 14 jaar.

De tijden
We starten deze 16e kindervakantieweek op maandagmiddag 13.00 uur en we eindigen om 16.30 uur. Dinsdag van 9.30–16.00 uur en voor de kinderen vanaf 10 jaar een avondactiviteit van 19.00– 22.30 uur. Woensdag van 9.30– 16.30 uur. Donderdag van 9.30 – 16.00 uur. Voor de kinderen vanaf 10 jaar is er een avondactiviteit  van 19.30 – 21.30 uur. Vrijdag starten we iets eerder. We komen om 9.00 uur bij elkaar en om 18.45 uur weer thuis te zijn.

Ons programma Continue reading »

 Posted by at 14:55
apr 232009
 

Van maandag 31 augustus t/m vrijdag 4 september
Hieraan kunnen maximaal 300 kinderen aan meedoen.
Momenteel is de werkgroep Kindervakantieweek druk in de weer het programma definitief te maken. We hebben helaas nog niet voor alle activiteiten de zaak rond, maar globaal gaat het programma er als volgt uit zien:
Voor de J groepen (5 t/m 8 jaar) beginnen we maandag met het Pier Piraatspel en het verzinnen en knutselen van de groepsnaam. Dinsdag zeskamp. Woensdag zwemmen (onder voorbehoud). Donderdag met de huifkar de hei op waar we een schaapsherder ontmoeten. Vrijdag een dagje uit naar het pretpark in Kalkar.
De M groepen (9 t/m 11 jaar) gaan op maandag een groepsnaam verzinnen en knutselen waarna ze vliegers gaan maken en oplaten. Dinsdag zeskamp. Woensdag zwemmen in Kempervennen. Donderdag bosdag met speurtocht en vrijdag eveneens naar Kalkar. Continue reading »

 Posted by at 00:03
sep 122008
 

Onze Kindervakantieweek ging van start met zo’n kleine 250 kinderen. Vanzelfsprekend hoorden daar ook het aantal begeleiders bij. En jawel, die waren er ook. Allemaal enthousiaste moeders, vaders en natuurlijk de vaste kern ongebonden vrijwilligers op wie we gelukkig elk jaar kunnen rekenen. Ook dit jaar hadden we een hoog aantal jeugdige begeleiders. Petje af voor al deze mensen die het ook dit jaar weer mogelijk maakten om een dergelijk evenement te organiseren. Met het weer zouden we, volgens de weersprofeten, wel wat last kunnen krijgen, maar achteraf bleek het weer toch geen grote spelbreker, al had het natuurlijk wel wat zonniger gekund.

Opening
Even voorbij de klok van één uur opende Michel Loch de 15e  Kindervakantieweek.
Zijn openingswoord, dat in het teken stond van veiligheid, samenwerking en plezier maken, duurde gelukkig en zoals gebruikelijk, niet lang en werd daarom met applaus ontvangen. We konden van start.

Stokbrood bakken
Michel, dit jaar voor het eerst in de organiserende werkgroep had voor dit jaar een uitdagende activiteit voor de ouderen. Stokbrood bakken in een ton gevuld met gloeiende cokes. En dat het zelf gebakken brood lekker was bleek al ras, er bleef geen kruimel over.

Spellencircus
Door Bianca, ook nieuw in de werkgroep, was samen met Evert een spellencircus bestaande uit oud Hollandse spelen opgezet in speeltuin De Rijpelroets. De Jongeren konden zich hier uitstekend vermaken met de vele spellen. En dat niet alleen. Met een tweetal chocoladefonteinen konden de Jongeren koekjes en spekjes voorzien van een laagje witte of bruine chocolade en dat ging er in.

Groepsnaam
En dan de groepsnaam. Alweer een traditie in onze Kindervakantieweek. Het is gebruikelijk dat de gevormde groepen een originele, spraakmakende maar vooral een ladingdekkende groepsnaam bedenken. Onder leiding van Rianne konden onze deelnemers hun creativiteit kwijt op witte kartonnen platen. Deze posters, met fraaie namen, fleurige tekeningen en felle belettering, gaven ons versierde wijkhuis De Brem het aanzien van een kunstatelier.

Pannenkoekjes bakken
Voor de Midden stond er op het programma het bakken van pannenkoekjes boven een waxinelichtje. Bij de ene groep lukte dat beter dan bij de andere. Waar dat aan zou liggen, daar waren de meningen over verdeeld.

Luchtballon maken
Onder leiding van Michel was het voor de Ouderen ook nog knutselen geblazen. Met de groep moest men een heuse luchtballon bouwen. Nadat deze gereed was werd deze gevuld met warme lucht en warempel, diverse luchtballonen kozen het luchtruim en hebben we niet meer teruggezien. Continue reading »

 Posted by at 21:05
sep 122008
 

Zeskamp met luchtkussen
De zeskamp werd ook dit jaar wederom gehouden op de sportvelden van voetbalvereniging Rood-Wit ’62. De zeskamp voor onze Jongeren en Midden groepen. Helaas was in de ochtend de temperatuur wat minder en moest menigmaal gevlucht worden voor de regen. De deelnemers speelden de diverse spellen de gehele dag en competitie was er voldoende.
De spellen, aangevuld met een luchtkussen en een skelterrace waren, zo vernamen we van de deelnemers, erg leuk en attractief. Ook de organisatie en het spelschema, die zoals vanouds voor dit onderdeel in handen was van Folker, de  zeskampspecialist, staken prima in elkaar. Een dankwoord is ook op z’n plaats voor het bestuur van Rood-Wit ’62, want ook dit jaar mochten we weer gratis gebruik maken van hun accommodatie.

Berkendonk.
De Jeugdzeilvereniging Berkendonk, de windsurfvereniging Berkendonk en de Kanovereniging De Helmvaarders organiseerden in samenwerking het NOC*NSF een waterfundag voor de Kindervakantieweek Rijpelberg – Brouwhuis. Het was heel leuk kennis te  maken met deze sporten. Doelstelling  van deze “proeftuin” was om zoveel mogelijk kinderen op het water te krijgen. Alle kinderen die deelnamen krijgen allemaal een reddingsvest om.
Omstreeks 09:40 waren we bij de containers van de verenigingen op Berkendonk. Er werd instructie en uitleg gegeven (die moest iedereen aan!) over het zwemvest.
In drie verschillende groepen hebben we op deze dag gevaren met bootjes en kanoën en geleerd om te windsurfen. Naast de zwemvestjes zorgde natuurlijk ook de reddingsbrigade van De Watervrienden voor onze veiligheid.  Het werd een topdag voor de jeugd, ondanks de vele regen, maar nat worden zouden we toch!

Dierenkliniek Brouwhuis Continue reading »

 Posted by at 21:02
sep 122008
 

Voor de Jongeren stond een gevarieerd programma op de rol. Ze gingen te voet naar de Bakelse bossen, waar de organisatie (Piet en Wilma) een goudmijn hadden gevonden. In het bos werd goud gezocht en gevonden en veilig opgeborgen in echte goudzakjes.
De tocht vervolgde door de bossen naar Speeltuin Leonardus alwaar er na de lunch vrij gespeeld kon worden maar ook kon worden deelgenomen aan spelletjes.

De Midden en Ouderen gingen met de bus naar het subtropische zwembad van Center Parcs in Westerhoven, De Kempervennen. Bianca had op een nog steeds door haar niet onthulde manier een prijs kunnen afspreken waardoor het met ons beperkt budget toch mogelijk was met onze groep dit prachtige zwembad te bezoeken.
Vanuit Kempervennen was het prima geregeld. De plaats waar we de tassen en dergelijke zouden neerleggen was keurig gekenmerkt door de badmeesters. En, net als vorige jaren, het goede gedrag van onze kinderen viel zelf de badmeester aldaar op. Een pluim voor alle deelnemers.

Ingezonden
Uit het dagverslag van Niek van Veghel: Om half 10 begon mijn dag bij O2 samen met Melanie en Bianca. Voordat we weg gingen moesten we nog wat doen, er waren twee jarigen en één die maandag jarig was en waar we nog niet voor gezongen hadden. En toen naar de bussen. Onze tassen onder in de bus gelegd en op weg naar de Kempervennen.
Na ons omgekleed te hebben, hebben we afspraken gemaakt over hoe we verzamelen en over het tijdstip van eten bij onze verzamelplaats waar we alle tassen en dingen neer konden leggen en daar ons melden als er wat was. Ik wou eigenlijk niet nat worden om wat meer op te letten op de kinderen, maar Anthony had me overgehaald om mee te gaan in de wildwaterbaan. Ik was nu toch nat en ik dacht ja dan gaan we maar gewoon het water in.
En heb ook nog wat meegespeeld met de kinderen. Zowat een half uur voor het omkleden zijn wij naar de zonnebanken gegaan want ik dacht ik wil toch wel wat bruin op m’n werk aankomen. Maar het is maar beetje gelukt en toen heb ik mijn kleren gepakt bij de verzamelplaats en heb Melanie gevraagd om alle kinderen van de groep bij elkaar te halen en om te laten kleden. We waren op tijd weg, alleen we kwamen kwart over vier pas aan bij De Brem en nog afsluiten en toen mocht iedereen naar huis IN DE REGEN
Ik was thuis maar zeiknat, maar ik was thuis.

 Posted by at 21:01
sep 122008
 

Voor de Jongeren en Midden stond er vandaag een wat rustiger programma gepland. Afwisselend keken beide groepen naar een film in de grote zaal van De Brem.
Terwijl de ene groep naar de film keek, was de andere groep in de wijk Rijpelberg bezig met een speurtocht. Maar ook liepen er twee huifkarren rond die de groepen van de ene plaats naar de andere brachten.

De Ouderen hadden vandaag een fietstocht met een fotospeurtocht, een bezoek aan het Tolpostmuseum, de molen in Bakel, een varkensschuur waar gekeken kon worden naar de geboorte van biggetjes en midgetgolf. Een druk en gevarieerd programma wat net als andere jaren weer prima is verlopen.

Avond.
Deze avond was er traditiegetrouw een disco voor de jongeren vanaf 10 jaar. Opgedoft en aanvankelijk nog schoorvoetend betraden de deelnemers de dansvloer. Toen de muziek wat harder ging werd er flink gedanst. Met name het voorbeeld wat de jeugdige begeleiders gaven werd door de deelnemers goed gevolgd en nagedaan.
Continue reading »

 Posted by at 20:57
sep 122008
 

Zo’n 250 deelnemers werden vandaag met niet minder dan vijf bussen door Van Berlo Tours, vervoerd naar het Land van Toos Toverhoed, dochter van de goede heks Hocus Pocus en de machtige tovenaar Sim sa la Buik, jawel, Toverland in het Limburgse Sevenum.
Om 09.20 uur, dus prima in het schema van Rene, de regelaar van deze dag, vertrokken de bussen.

Verzamelpunt
Nog voor de opening van het park stond onze groep al voor de ingang te trappelen om toegelaten te worden. Een medewerkster van het park bracht ons naar een prachtig grasveld waar de zon de gehele dag kon werken aan het krijgen van een kleurtje. Dit was voor die dag ons verzamelpunt. Op deze locatie, waar altijd mensen van de organisatie aanwezig waren, konden onze deelnemers rusten, eten en drinken. Er was genoeg te beleven in het park. De racemotoren van de Boosterbike leken die dag nog harder te gaan dan meestal het geval was. Het water van de Backstroke spetterde nog hoger op door de boomstammetjes die vol zaten met de Brouwhuisse en Rijpelbergse jeugd. Zelfs de Towers of Adventure leken er dit jaar een gele top bij gekregen te hebben. Ook het survivalparcours werd door onze durfallen volop bezocht. De Aqua Snake, een razendsnelle bootbaan, was een belevenis op zich.

Rustig aan kan ook
Wie het wat rustiger aan wilde doen kon zich dol laten draaien in de Theekoppen of kon zijn hoogtevrees overwinnen op de ongevaarlijke Toverhoed.
En wie helemaal geen zin had in draaien, afdalen of klimmen kon een bezoek brengen aan de theatershow, de speelweide of kon de geheimen ontdekken van Villa Fiasco. Een bezoek aan Toverland staat altijd garant voor een succesvolle dag en op deze laatste Kindervakantiedag was dat niet anders.

Prijsuitreiking en Afsluiting Continue reading »

 Posted by at 20:53
apr 112008
 

Hoera, het is feest!
Onze 15e kindervakantieweek (KVW) gaat van start op maandag 11 augustus om 13.00 uur en eindigt op vrijdag 15 augustus om 18:30 uur. Deze week wordt, zoals gebruikelijk, gehouden in de laatste week van de basisschoolvakanties. We gaan in deze week weer 300 kinderen een leuke, gezellige, maar zeker ook een uitdagende week aanbieden, onder toezicht van gemiddeld 70 vrijwilligers per dag. Van deze laatst genoemde groep hangt het grootste deel van het succes af. Het aantal kinderen dat mee kan doen aan deze kindervakantieweek is om veiligheid- en organisatorische redenen gemaximeerd op 300.
En vol is helaas vol.

Organisatie
De organisatie van onze KVW is in handen van de werkgroep KVW 2008 van de Wijkraadvereniging Rijpelberg. Deze groep bestaat uit 11 personen afkomstig uit de wijken Rijpelberg en Brouwhuis. In januari 2008 zijn we weer enthousiast gestart met de voorbereidingen voor KVW 2008.

De tijden
We starten deze 15e kindervakantieweek op maandagmiddag 13.00 uur en we eindigen deze dag om 16.00 uur. Dinsdag van 09.30 – 16.00 uur en alleen voor de kinderen vanaf 10 jaar een avondactiviteit. Woensdag van 09.30 – 16.00 uur. Donderdag van 09.30 – 16.00 uur. Voor de kinderen vanaf 10 jaar is er ook weer een avondactiviteit en wel van 19.30 – 21.30 uur. Vrijdag starten we iets eerder. We komen om 09.00 uur bij elkaar en we denken om 18.30 uur weer thuis te zijn.

Ons programma
Het blijft lastig de successen van de afgelopen jaren te evenaren, maar we denken dat we er ook dit jaar weer in zijn geslaagd, om een aantrekkelijk programma voor zowel kinderen als begeleiding aan te bieden. Maar oordeelt u zelf. Wel moeten we nog opmerken, dat nog niet alle onderdelen definitief zijn. De reden daarvan is eigenlijk heel simpel, voor bepaalde activiteiten moet je eerst de grootte van de groep weten voordat deze definitief kan worden gemaakt.

Maandag 11 augustus 2008 Continue reading »

 Posted by at 14:37
sep 082007
 

Onze Kindervakantieweek ging van start met meer dan 250 kinderen. Vanzelfsprekend hoorden daar ook een relevant aantal begeleiders bij. En jawel, die waren er ook. Allemaal enthousiaste moeders, vaders en natuurlijk de vaste kern ongebonden vrijwilligers op wie we gelukkig elk jaar kunnen rekenen. Ook dit jaar hadden we een hoog aantal jeugdige begeleiders. Petje af voor al deze mensen die het ook dit jaar weer mogelijk maakten om een dergelijk evenement te organiseren. Met het weer zouden we, volgens de weersprofeten, wel wat last kunnen krijgen, maar achteraf bleek het weer toch geen grote spelbreker, al had het natuurlijk wel wat zonniger gekund.

Maandag 06-08-2007:

kvw06.jpg

Rakketen maken en afschieten, spellencircus en groepsnaam

Opening
Even voorbij de klok van een uur opende de voorzitter, Rene van der Zanden voor de 14e keer onze Kindervakantieweek. Zijn openingswoord, dat in het teken stond van veiligheid, samenwerking en plezier maken, duurde gelukkig, zoals gebruikelijk, niet al te lang en werd misschien mede daarom met applaus ontvangen. We konden van start.

Rakketen maken en afschieten
Onze technische man, Mark Derks, had ook weer voor dit jaar een uitdagende activiteit voor de ouderen. Plastic flessen voorzien van vleugels, de schroefdop vervangen door een fietsbandventiel, wat water erin en oppompen maar. Continue reading »

 Posted by at 21:43
sep 082007
 

Dinsdag 07-08-2007:

kvw5.jpg

Een dagje Fitland.
En als je Fitland zegt dan weet je bij voorbaat dat zo’n dag altijd slaagt.
De midden en ouderen konden onder deskundige begeleiders van Fitland de klimwanden proberen te beslechten. Menige deelnemer haalde de top die 26 meter boven de vloer lag. De ene zwoegend, de andere klom de hoogte in alsof het niets voorstelde.
Voor onze jongste deelnemers was de bodem van het zwembad van Fitland op 50 cm gezet, zodat deze deelnemers op een veilige wijze veel waterpret konden beleven. En natuurlijk lag het water vol met speelattributen.
Voor het scorebord was er in de grote zaal van Fitland een waar skypebalparcours uitgezet. En eerlijk is eerlijk, de Midden groepen waren over het algemeen sneller dan de Ouderen. De reden daarvan is heel eenvoudig, de Ouderen hebben al wat meer  been lengte waardoor het met een bal tussen de benen vooruitwippen niet altijd even eenvoudig was.
Eveneens onder deskundige leiding van medewerkers van Fitland konden de Midden en Ouderen kennis maken met de vele fitnesstoestellen in een heerlijk met airco’s koel gehouden ruimte. Continue reading »

 Posted by at 21:40
sep 082007
 

Woensdag 08-08-2007:

kvw-3.jpg

Zeskamp, en fietsen.
Zeskamp met luchtkussen
De zeskamp werd ook dit jaar wederom gehouden op de sportvelden van voetbalvereniging Rood-Wit ’62. Het werd een leuke zeskamp voor onze Jongeren en Midden groepen. Helaas was in de ochtend de temperatuur wat minder. De deelnemers speelden de diverse spellen de gehele dag en competitie was er voldoende.
De spellen, aangevuld met een luchtkussen en een zeepkistenrace waren, zo vernamen we van de deelnemers, erg leuk en attractief. Ook de organisatie en het spelschema, die zoals vanouds voor dit onderdeel in handen was van Folker Vink, de zeskampspecialist, staken prima in elkaar. Een dankwoord is ook op z’n plaats voor het bestuur van Rood-Wit ’62, want ook dit jaar mochten we weer gratis gebruik maken van hun accommodatie.

Fietsen.
Na een aantal jaren weg te zijn geweest uit ons programma, hadden we dit jaar toch weer gekozen voor een fietsdag, echter alleen voor de oudere groepen. Continue reading »

 Posted by at 21:38
sep 082007
 

Donderdag, 09-08-2006:

 kvw-1.jpg

Film, Speeltuin en Zwemmen
Jongeren.
Voor onze jongste groepen stond eigenlijk een rustige dag op het programma. Ervaringen uit de voorgaande jaren hebben ons geleerd dat deze leeftijdsgroep erg vermoeid raakt. Op het programma stond dus in de ochtend een film en in de middag vrij spelen in Speeltuin Rijpelroets. Van die rustdag kwam niet zo heel veel terecht. We begonnen met een film, maar ondertussen betrok de hemel en doemden er zwarte regenwolken op. Na de film goot het en dus een wandeling naar speeltuin de Rijpelroets konden we wel vergeten.

In allerijl werden de ouderwetse spelletjes voor de dag gehaald. Ook werden er kleurplaten uitgedeeld en natuurlijk honderden kleurpotloden. Ondertussen bouwde onze diskjockey zijn discotheek op. Hij zou eigenlijk pas deze avond komen maar kon gelukkig eerder. Van de rustige middag in speeltuin Rijpelroets kwam dus niets terecht, het werd een ware kinderdisco die de kinderen zoveel energie kostte dat een aantal kinderen spontaan in slaap dommelde. Continue reading »

 Posted by at 21:35
sep 082007
 

Vrijdag 10-08-2006:

kvw-2.jpg

Wunderland in Kalkar
Zo’n 350 deelnemers werden vandaag met bussen door Van Berlo Tours, vervoerd naar de voormalige en nooit in werking gestelde snelle kweekreactor te Kalkar.
Dit pretpark kenmerkt zich door klein en compact te zijn en voor de kinderen natuurlijk heel belangrijk zoveel friet eten als je wilt en zoveel ijsjes eten als je wilt. Ook alle frisdranken, koffie, thee en chocolademelk zijn in de entreeprijs inbegrepen.
De weergoden hielpen ons mee om er weer een schitterende dag van te maken. Niet één druppel viel er en af en toe probeerde de zon door het wolkendek te breken.
Draaien, tollen en wat niet meer kon en mocht.
Voor een aantal kinderen viel het wat tegen, dat men in Wunderland wel heel streng de lengte-eisen om toegang te krijgen tot een attractie hanteerde. Voor de organisatie is dit meer dan winst, want dan weten wij zeker dat het risico op ongelukjes minimaal is.
Erg moe, met de buikjes vol friet, ijs en heel veel frisdrank terug naar wijkhuis De Brem. En tja, een buik(je) vol drinken levert bij terugkomst met de bus in Rijpelberg natuurlijk een hardloopwestrijd op naar de toilet. Want na ruim een uur zitten in de bus is bij sommige de nood heel hoog.

Vrijdag 10-08-2007:
Prijsuitreiking, Afsluiting en Dank Continue reading »

 Posted by at 21:31
sep 082007
 

De organisatie, een werkgroep van Wijkraadvereniging Rijpelberg, heeft het ook dit jaar weer een spannende uitdaging gevonden om iets leuks, iets avontuurlijks en iets amusants te organiseren voor alle kinderen uit de wijken Rijpelberg en Brouwhuis. We gaan weer evalueren, oneffenheden gladstrijken en schoonheidsfoutjes elimineren en natuurlijk willen we weer een frisse start maken met het programma voor 2008.

Echter, ook dit jaar nemen we weer afscheid van enthousiaste inspirerende werkgroepleden, waaronder onze techneut Mark.
De werkgroep wordt daarmee te klein om verder te gaan naar een 15e editie. We zijn dan ook dringend op zoek naar vrijwilligers die graag willen plaatsnemen in de werkgroep, die ideeën willen aandragen en die bereid zijn een programma-onderdeel voor hun rekening te nemen. Vrijwilligers die onze jeugd een leuke week willen bezorgen, avontuurlijk, spannend en veilig. Ook al heeft u nog nooit iets georganiseerd maar u heeft wel belangstelling en een doorzettermentaliteit, geen probleem! We hebben ervaren vrijwilligers in de werkgroep die u graag helpen met het in elkaar zetten van een dagprogramma. Help ons dus mee aan een 15e kindervakantieweek voor de jeugd in Rijpelberg en Brouwhuis. Wellicht dat u eerst nog wat meer informatie wenst. Schroom dan niet en maak een afspraak met de voorzitter van deze werkgroep via 0492 – 510952 of per mail via WVR-Rijpelberg@zonnet.nl.

Belangstelling om de 15e kindervakantieweek mee te helpen organiseren, bel of mail ons.

Rene van der Zanden, voorzitter.

 Posted by at 21:27
jul 082007
 

 kvw-juli-2007.jpg

Zoals u al eerder heeft kunnen lezen organiseert de Wijkraadvereniging Rijpelberg dit jaar voor de 14e maal de kindervakantieweek. Het aantal deelnemende kinderen is dit jaar ongeveer 250. Dat is iets minder dan de afgelopen jaren. Vermoedelijk is de oorzaak daarvan gelegen in het feit, dat dit jaar de kindervakantieweek valt in de laatste week van de bouwvakvakantie. Hierdoor zijn nog veel kinderen op vakantie.
Continue reading »

 Posted by at 17:17
mei 022007
 

Zoals u in de vorige uitgave heeft kunnen lezen, gaat onze 14e kindervakantieweek (KVW) van start op maandag 6 augustus om 13.00 uur en eindigt op vrijdag 10 augustus.
Het blijft lastig de successen van de afgelopen jaren te evenaren, maar we denken dat we er ook dit jaar weer in zijn geslaagd, om een aantrekkelijk programma voor zowel kinderen als begeleiding aan te bieden. Maar oordeelt u zelf. Het programma hebben wij in de vorige uitgave van Hofkompas gepubliceerd en ook via kvw-rijpelberg.tk kunt u het programma nog eens nalezen. Ook zijn op alle basisscholen in Rijpelberg en Brouwhuis de programma’s via een infoblad verspreid.

kvw-02.jpg

Dit jaar zijn we experimenteel gaan werken met digitaal inschrijven. Digitaal inschrijven bespaart ons (de organisatie) namelijk erg veel tijd omdat alle gegevens die tot nu toe werden aangeleverd overgetypt moesten worden.
Bovendien heeft digitaal inschrijven als voordeel, dat er geen vragen onbeantwoord kunnen blijven. Digitaal inschrijven kunt u via de volgende link doen: http://www.hofkompas.nl/kvw/isf/ en via onze site www.kvw-rijpelberg.tk  U vult dit formulier in en print het vervolgens. Met het geprinte formulier komt u op de inschrijfavond naar De Brem. Continue reading »

 Posted by at 22:43
apr 022007
 

kvw-01.jpg

Onze 14e kindervakantieweek (KVW) gaat van start op maandag 06 augustus om 13.00 uur en eindigt op vrijdag 10 augustus. Deze week wordt, zoals gebruikelijk, gehouden in de laatste week van de basisschoolvakanties. We gaan in deze week weer 300 kinderen een leuke, gezellige, maar zeker ook een uitdagende week aanbieden, onder toezicht van gemiddeld 70 vrijwilligers per dag. Van deze laatst genoemde groep hangt het grootste deel van het succes af. Het aantal kinderen dat mee kan doen aan deze kindervakantieweek is om veiligheid- en organisatorische redenen gemaximeerd op 300. En vol is helaas vol.

De organisatie van onze KVW is in handen van de werkgroep KVW 2007. Deze groep bestaat uit 8 personen. In oktober 2006 zijn we weer enthousiast gestart met de voorbereidingen voor KVW 2007.

Geschiedenis
In 1993 nemen enkele bestuursleden van de toen net opgerichte Wijkvereniging Rijpelberg (WVR) het initiatief om voor de kinderen uit Rijpelberg een week met activiteiten te organiseren. Na een korte voorbereidingstijd volgt een oproep tot deelname in het wijkblad voor Rijpelberg. Ongeveer 30 kinderen namen deel aan deze eerste kindervakantieweek. Het jaar daarop was het aantal deelnemers al verdubbeld.

Enkele cijfers
Door elk jaar een aantrekkelijk programma aan te bieden blijft  onze KVW  populair. De deelnemersaantallen bevestigen dit. 240 kinderen in 2002, 270 kinderen in 2003, 300 kinderen in 2004, 330 kinderen in 2005 en 315 in 2006. 95% van onze deelnemende kinderen komt uit Rijpelberg en Brouwhuis. 65% bezoekt de scholen De Rakt, De Vlier en De Korenaar.
Oorspronkelijk kwamen onze deelnemers alleen uit de wijk Rijpelberg, maar de laatste jaren is er een evenwicht tussen de deelnemers uit de wijken Rijpelberg en Brouwhuis. De groei zit echter in het aantal deelnemers uit Brouwhuis. Van 2002 naar 2004 steeg het aantal deelnemers uit Brouwhuis met maar liefst 50%. Onze KVW is ook al jaren populairder bij meisjes dan  bij jongens. In de afgelopen jaren bestond onze populatie voor 60% uit meisjes.

kvw-02.jpg

De groepen
De opsplitsing in drie groepen is succesvol gebleken. Vandaar dat we deze indeling ook dit jaar aanhouden. We hebben dus weer drie leeftijdsgroepen. Jongeren van 5 t/m 7 jaar. Midden van 8
t/m 10 jaar en de Ouderen van 11 t/m 14 jaar. De leeftijden binnen de groepen liggen bij deze indeling dichter bij elkaar en we gaan er vanuit  dat dit ook dit jaar weer leuker is voor onze deelnemers.
Continue reading »

 Posted by at 16:08
sep 222006
 

Een compleet verslag van de Kindervakantieweek 2006 kunt u hieronder lezen (klik op lees meer).
Alle foto’s die deze week gemaakt zijn, kunt u vinden op www.hofkompas.nl/kvw en www.kvw-rijpelberg.tk

Voor het derde jaar op rij gingen we met onze Kindervakantieweek van start met meer dan 300 kinderen. Vanzelfsprekend hoorden daar ook een relevant aantal begeleiders bij. En jawel, die waren er ook. Allemaal enthousiaste moeders, vaders en natuurlijk de vaste kern ongebonden vrijwilligers op wie we gelukkig elk jaar kunnen rekenen. Ook hadden we dit jaar een ongekend hoog aantal jeugdige begeleiders. Petje af voor al deze mensen die het ook dit jaar weer mogelijk maakten om een dergelijk evenement te organiseren. Met het weer zouden we, volgens de weersprofeten, wel wat last kunnen krijgen, maar achteraf bleek het weer toch niet de grote spelbreker, al had het natuurlijk wel wat zonniger en iets droger gekund. Continue reading »

jul 272006
 

Volle Bak bij onze KinderVakantieWeek van 30 augustus tot en met 3 september 2004.
De KinderVakantieWeek 2004 van Wijkvereniging Rijpelberg heeft in zijn 10e editie een mijlpaal bereikt.
Voor de eerste keer in haar bestaan is alle capaciteit volgeboekt.
Op de vijf inschrijfavonden hebben zich het maximale aantal kinderen (300) ingeschreven.
Ook zijn er dit jaar gelukkig weer voldoende ouders en overige begeleiders die één of meerdere dagen komen meehelpen om onze Kindervakantieweek tot een succes te maken.
Voor de ingeschreven vrijwilligers is er op 14 juli van 20.30 – 21.30 uur een informatieavond gepland om hen te informeren over het programma. Onze vrijwilligers krijgen hiervoor een schriftelijke uitnodiging.
Ook stellen wij hen dan in de gelegenheid om kennis te maken met elkaar en met de organisatie.
Ook worden op die avond vragen van onze vrijwilligers beantwoord.
We hebben op die avond ook de voorlopige groepsindeling rond.
Alle deelnemers en vrijwilligers krijgen te zijner tijd nog een programmaboekje met daarin van dag tot dag een opsomming van datgene wat, wanneer, welke activiteiten staan te gebeuren, wat ze mee moeten nemen en overige belangrijke zaken.

Als organisatie zullen we er alles aan doen om er dit jaar weer een geweldige week van te maken.

We wensen alle kinderen nog veel succes in hun laatste schoolweken en hopen alle deelnemers gezond en met een goed humeur te verwelkomen op maandag 30 augustus 2004 om 13.00 uur.

Namens de Werkgroep
KinderVakantieWeek 2004,

Rene van der Zanden.

mei 162006
 

In de vorige uitgave van Hofkompas kon u het programma lezen van de Kindervakantieweek Rijpelberg-Brouwhuis. Het is zonder meer de grootste activiteit van Wijkvereniging Rijpelberg (WVR), die, overigens naast de Kindervakantieweek nog veel meer activiteiten organiseert. U moet hierbij denken aan kindercarnaval, straatspeeldag, jaarlijkse intocht Sinterklaas in Rijpelberg, maar ook aan wekelijkse activiteiten, zoals kinderhobbyclubs voor verschillende leeftijdsgroepen en het kienen. Naast activiteiten die de WVR organiseert is deze ook nog actief op het gebied van belangenbehartiging voor Rijpelberg in het algemeen. Deze keer wil de redactie van uw wijkblad inzoomen op de Kindervakantieweek.

De geschiedenis
In 1994 nemen enkele bestuursleden van de toen net opgerichte WVR het initiatief om voor de kinderen uit Rijpelberg een week met activiteiten te Continue reading »

apr 192006
 

 

Naamloos-1kopie.jpg

 

Op zondag 21 mei 2006 organiseert de WVR een grote nostalgische vlooienmarkt in Wijkhuis De Brem. De opbrengst van deze vlooienmarkt komt geheel ten goede aan de Kindervakantieweek voor Rijpelberg en Brouwhuis. De organisatie is op zoek naar te verkopen spullen.
Op meubels na is alles welkom. De spullen worden door ons bij u thuis opgehaald.
Heeft u nog wat staan, bel dan naar Marianne tel: 559167 of na 18.00 uur naar Hanneke tel: 511789.

De vlooienmarkt is geopend van 10.00 – 14.00 uur